eur:
401.23
usd:
364.19
bux:
72720.89
2024. október 3. csütörtök Helga

"Franciaország a legjobb ország, Magyarország a 30."

Immár negyedik alkalommal választotta éves felmérésén az amerikai International Living magazin a világ legjobb országának Franciaországot.

A lap honlapján publikált felmérés szerint - amely során a világ 192 országát vizsgálták meg a megélhetési költségek, a kultúra és szórakozás, a gazdaság, a földrajzi adottságok, a szabadságjogok, az egészségügy, az infrastruktúra, a klíma, és a nemzetbiztonság szempontjai alapján - 2009-ben Franciaország után Svájcban és az Egyesült Államokban boldogultak leginkább az emberek.

Magyarország a lista harmincadik helyén végzett, megelőzve Görögországot, Lengyelországot és Romániát. A vizsgált szempontokat tekintve Magyarország maximális pontszámot csak a politikai jogok és szabadságjogok tekintetében kapott, míg a nemzetbiztonsági kockázatok tekintetében 7 pontra közelítette meg a maximálisan adható 100 pontot.

A leggyengébb pontszámot gazdaságára kapta Magyarország, csupán 31-et, ami a legalacsonyabb volt az első harminc ország mutatói között. A megélhetési költségek tekintetében viszont kiemelkedett, mivel 2009-ben csak Argentínában és Litvániában volt olcsóbb az élet - a lista első harminc országa közül.

Ezeket az országokat vizsgálva átlag alatti volt a klíma, az egészségügy, a földrajzi adottságok, valamint a kultúra és szórakozás mutatója, míg az infrastruktúra tekintetében Magyarország a középmezőnyben végzett.

A lap 2009-es listáján az utolsó helyeken Irak, Afganisztán, Jemen, Szudán és Szomália végzett.

Címlapról ajánljuk

A lakhatást és a jelentős bérnövekedést segítő programot indít a kormány

Három újabb gazdaságélénkítő programról, a GYSEV magyar kézbe vételéről, a Magyarország elleni újabb uniós eljárásról, az Airbnb-tilalom lehetőségeiről, Orbán Viktor olaszországi látogatásáról és az új Nemzeti Galériáról is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Egész Európa beleremeg abba, amit most az UniCredit pénzügyi zsenijei művelnek

Egész Európa beleremeg abba, amit most az UniCredit pénzügyi zsenijei művelnek

2007 óta nem látott Európa akkora határon átnyúló bankfelvásárlást, amekkora az olasz UniCredit és a német Commerzbank fúziójából összejöhet. A piaci manőverek sorozatát igénylő kísérlet mögött a felvásárlások nagymestere, a kontinens egyik legtekintélyesebb befektetési bankára áll: Andrea Orcel, az UniCredit vezérigazgatója (címlapképünkön).  Vezényletével az olasz bankcsoport teheti meg az első lépést a szétaprózódott, és ezért globális versenyhátránnyá vált európai bankrendszer piaci integrációja felé. A labda most az EU pénzügyi intézményrendszerének oldalán pattog: a teljes német politikai elittel szembefordulva kellene hitet tennie a tőke szabad áramlása és az egységes(ülő) bankpiac mellett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×