INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Tömeghipnózis készül az interneten keresztül

Infostart / InfoRádió
Az interneten keresztül próbál tömeghipnózist előidézni egy brit hipnotizőr, aki a Facebookon és a Twitteren várja a jelentkezőket a hétfő esti "mutatványhoz". Chris Hughes a félórás szeánsz ideje alatt azt próbálja elérni, hogy a résztvevőknek sikerüljön mindaz, amit 2010-re kívántak maguknak.

Hat és félezernél is többen jelezték, hogy szeretnének részt venni egy brit hipnotizőr internetes kísérletében: Chris Hughes arra készül, hogy hétfő este tömeghipnózist idéz elő a számítógépük előtt ülő jelentkezőkben.

A "szeánszra" két közösségi oldalon, a Facebookon és a Twitteren lehet regisztrálni. Az sem késett el, aki csak most dönti el, hogy csatlakozik, hiszen Hughes magyar idő szerint fél 10-kor kezdi "mutatványát".

A férfit magát is meglepte, milyen sokan - eddig 6548-an - jelentkeztek. "Amióta meghirdettük a dolgot, 85 országból regisztráltak Perutól Izraelig, a legtöbben olaszok, britek vagy amerikaiak" - mondta.

Chris Hughes, aki eltökélte, hogy bemutatja a hipnózis pozitív hatásait, úgy fogalmazott: "A hipnotizálás célja nem az, hogy butaságokat csináltassunk az alannyal, bár az igen szórakoztató lehet. Mégis, a hipnózis valójában olyan gondolatok befogadása, amelyek változásra ösztönöznek, és segíthet megküzdeni olyan dolgokkal, amelyekkel problémáink adódnak."

A hipnózis világnapja alkalmából tartandó SocialTrance elnevezésű esemény minden bizonnyal bekerül majd a Guinness Rekordok Könyvébe is, hiszen olyanra még nem volt példa, hogy valaki a világháló segítségével, ráadásul ilyen sok embernél idézte volna elő ezt az állapotot.

A SocialTrance-ben való részvételhez mindössze egy internetkapcsolattal rendelkező számítógépre, hangszóróra és egy kényelmes székre van szükség egy csendes sarokban, ahová fél órára elvonulhatunk. A szeánsz során Chris Hughes azt igyekszik elérni, hogy teljesüljenek az őt hallgatók idei tervei.

A harminc perc leteltével mindenki visszatér majd a normál állapotba - magyarázta a hipnotizőr, aki ugyanakkor figyelmeztetett: várandós nők, mentális betegségben szenvedők, illetve alkohol vagy kábítószer befolyása alatt állók ne vegyenek részt az eseményen.

A címlapról ajánljuk