eur:
392.51
usd:
366.12
bux:
66839.2
2024. április 26. péntek Ervin

Hitler azt hitte, zsidó orvos mérgezte meg az anyját

Adolf Hitler zsidógyűlölete részben abból eredt, hogy egy zsidó származású orvost tett felelőssé anyja haláláért - állítja most megjelent könyvében egy német szerző, Joachim Riecker.

Adolf Hitler úgy gondolta, édesanyját szándékosan mérgezte meg annak zsidó származású orvosa. "Hitler sosem bocsátott meg a doktornak. Segítőivel, például Josef Göbbelsszel való beszélgetéseiben utalt arra, hogy a zsidókat olyannak tartja, mint a tüdővészt, magát pedig a gyógyszernek a kórra, akinek el kell pusztítania azt" - mondta Joachim Riecker a November 9-e: Hogyan vezetett az első világháború a holokauszthoz című könyve bemutatója kapcsán.

A német szerző szerint az anyja fájdalmas halála jelentős volt Hitler további fejlődése szempontjából. A későbbi náci vezető 18 éves volt, amikor az asszony, a mellrákban szenvedő Klara elhunyt. Orvosa, Eduard Bloch az akkori gyakorlatnak megfelelően idoformmal kezelte a páciensét, akit végül a szer okozta mérgezésbe halt bele 47 éves korában.

Könyvében Riecker cáfolja azt a nézetet, amely szerint Adolf Hitler tisztelte anyja orvosát, sőt, segített neki az Egyesült Államokba emigrálni. A doktor 1945 júniusában, 73 esztendősen hunyt el, kicsit több mint egy hónappal túlélve Hitlert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×