INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

A kreativitás hiánya: továbbadjuk a kapott ajándékot

Infostart / InfoRádió
Akár bevallják az emberek, akár nem, a tovább ajándékozás szokása széles körben elterjedt. Leggyakrabban a kollégák "örülhetnek" a mástól kapott ajándéknak.

Egy szeszes italokat forgalmazó amerikai cég megbízásából készült felmérés eredményei szerint meglehetősen széles körben elterjedt szokás a mástól kapott ajándékok tovább ajándékozása. A kutatás során megkérdezettek 68 százaléka adott már tovább mástól kapott ajándékot vagy gondolt arra, hogy ezt megtegye - derül ki az ELTE TÁTK hírleveléből.

A több mint ezer, 21 évnél idősebb személy megkérdezésével készült kutatás szerint leggyakrabban a munkatársak, közvetlen kollégák "örülhetnek" sajátjukként a mástól kapott ajándéknak. A munkatársak után a családtagok, esetleg a szolgáltatási szektorban dolgozó postások, csomagkihordók, takarítók kapják meg a megtartani nem kívánt ajándékokat.

A felmérés szerint nem megfelelő, rendszerint továbbadandó kategóriába kerülő ajándékot a kreativitás hiánya, valamint a vásárlásra szánt idő hiánya miatt adnak egymásnak az emberek.

A felmérésből az is kiderült, hogy a legtöbb felnőtt szerint egy üveg minőségi alkohol a legjobb ajándék a házigazdának, ha buliba megy az ember, de általában a rokonok és a barátok is örülnek ilyesminek.

A címlapról ajánljuk