INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Tokió a gasztronómia fővárosa

Infostart / InfoRádió
Tokió nyerte el a gasztronómia fővárosa megtisztelő címét, miután kiderült, hogy ott eggyel több három Michelin-csillagos étterem található, mint Párizsban.

A legújabb Michelin-kalauz szerint Tokióban 11, három Michelin-csillagos étterem található, míg Párizsban "csak' 10, New Yorkban pedig három.

A korábban kiadott kalauzoknál a japán éttermek azt kifogásolták, hogy külföldi szakértők pontozták az éttermeket, ők azonban nem tudják megfelelően megítéli a japán konyhát. A legújabb kalauzban azonban már japán "ellenőrök" járták a konyhákat.

Tokió egyértelműen a gasztronómia fővárosa, ahol a legtöbb háromcsillagos étterem található - indokolta az ítéletet Jean-Luc Naret, Michelin-kalauz igazgatója, aki hozzátette: nem véletlen, hogy Tokió megelőzte Párizst, hiszen a japán főváros 160 ezer éttermével szemben a francia fővárosban csak 40 ezer hely közül lehet választani.

A három csillaggal jutalmazott tokiói éttermek kétharmada japán konyhát kínál, a többiek elsősorban francia, kínai, olasz és spanyol jellegű ételekkel kényeztetik a vendégeket.

Az országok ranglistáját azonban továbbra is Franciaország vezeti 25 háromcsillagos éttermével, míg Japánban Tokión kívül csak 7 található.

A címlapról ajánljuk