INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Nessie rokona: víziszörnyet láttak Kanadában

Infostart / InfoRádió
Többen azt állítják: egy új szörnyet láttak Kanadában, amely egy kis tóban él Vancouver Islanden.

A British Columbia Scientific Dryptozoology Club társalapítója, John Kirk elmondta, hogy társaságuk már öt évvel ezelőtt feljegyezte egy furcsa lény jelenlétét a Cameron tóban, miután két ember jelentette nekik, hogy egy hosszú fekete állatot látott a vízben.

A szemtanúk egy sötét lényt láttak a tóban - mondta John Kirk, hozzátéve: British Columbiában a leggyakoribb a világon, hogy furcsa, korábban ismeretlen állatokat látnak az emberek.

A különleges, ismeretlen lények kutatója azt reméli, maga is megláthatja az állatot, ha kitartóan vizsgálja a tavat. A férfi ezért gyakran kémleli a vizet. Egy alkalommal kezében halradar volt, amelynek jelzései alapján úgy vélte: a víz felszíne alatt mintegy 20 méterrel élhet egy hatalmas állat, pontos adatokat azonban a szonár nem szolgáltatott.

A férfi és kutatócsapata egy víz alatti kamerát is használt, ezt azonban elvesztették, így nem jutottak közelebbi információkhoz.

Többen azt feltételezik, hogy a látott állat egy hatalmas angolna vagy egy kecsege lehet. Az ügy mindenesetre nagy hírverést kapott, ami árthat a szörny felkutatásának.

A címlapról ajánljuk