Egy amerikai cég az alkalmazottak táplálkozási szokásait vizsgálta, és azt találta, hogy a dolgozók 63 százaléka nem tud egészségesen táplálkozni a munkahelyén, ahol túl sok a nassolásra csábító édesség és rágcsálnivaló.
A megkérdezettek mindössze 28 százaléka mondta azt, hogy teljesen elégedett a munkahelyén kínált harapnivalókkal, és csak hét százalékuk válaszolta, hogy az irodában egészségesebben táplálkozik, mint otthon.
A felmérésből az is kiderült, hogy a dolgozók többsége friss termékeket szeretne, ám a cégek mindössze 36 százaléka biztosít alkalmazottaik számára egészséges harapnivalókat.
"Nagyon könnyen lehet az alkalmazottakat egészségesebb táplálkozásra bírni: friss és szárított gyümölcsöket, magvakat, zabkekszet, joghurtot kell kínálni számukra" - kommentálta a vizsgálat eredményét Cathy Leman chicagói dietetikus.
Tragédia a Balatonnál, a nemzetközi sajtó is beszámolt róla