eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Állójegyek - repülőn

Egy kínai magán légitársaság azt tervezi, hogy gépeire kedvezményes áron állójegyeket is árusítani fog, így többen utazhatnak a járatokon. A társaság üzemeltetői állítják: az állva utazás teljesen biztonságos.

A Spring Airlines még az év elején vetette fel az ötletet, hogy járatain bevezetik az állóhelyet. A kínai légitársaság azzal magyarázta a szokatlannak tűnő kezdeményezést, hogy egyre többen szeretnének utazni a légitársaság gépeivel, újabb útvonalakat kellett felvenniük, de csak 13 repülőgépük van.

"Bár rendeltünk 14 új gépet, azokat csak jövő év elején tudjuk üzembe helyezni, és a bérbevételre is éveket kell várni, ráadásul nagyon költséges is lenne ez a megoldás" - panaszkodott a légitársaság vezetője, Csang Vuan.

Az állójegyekkel 40 százalékkal több utas férne fel a légitársaság gépeire, mint egy hagyományos utasszállítóra. "Úgy kell elképzelni, mint a bárszéket. A legfontosabb dolog természetesen a biztonsági öv, amely rögzíti az utas derekát" - magyarázta Csang Vuan, aki hozzátette: már csak a kínai kormánynak kell jóváhagynia a tervet, de szerinte ezzel nem lesz gond, mivel a légitársaság gépeit gyártó Airbus is áldását adta az állóhelyekre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×