eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Jackson és Jimmy: halott sztár lemeze jobban fogy

A Michael Jackson halálát övező médiaérdeklődés a sztár lemezeinek eladási mutatóira is hatással lesz. Szomorú, de tény: a halott sztárok lemezei jobban fogynak.

A budapesti Lemezkuckó hanglemezboltban a Pénzcentrum kérdésére elmondták: számítanak arra, hogy növekszik majd a Michael Jackson-lemezek iránti érdeklődés, ezért rendelnek is még néhány példányt a jelenlegi készlet kiegészítésére. Az biztos, hogy a nagyobb érdeklődés miatt nem emelik majd az előadó CD-inek árát.

Az egyik legnagyobb hazai online áruház, a Bookline rendszerében jelenleg 14 Michael Jackson-termék kapható: DVD-k, CD-lemezek, és róla szóló könyvek is. Sok exkluzív kiadvány is fellelhető itt, például díszdobozos albumok, koncertfelvételek.

Legutóbb Zámbó Jimmy 2001-es, rejtélyes halála után volt különösen nagy felhajtás, ami komolyan meglátszott a hazai lemezeladásokban. Akkoriban legalább fél évig tömegesen keresték a vevők Jimmy lemezeit. 2001 januárjának végén a "Király" - ahogy rajongói nevezték - 13 lemeze szerepelt a MAHASZ albumeladási listájának első 13 helyén.

Vélhetően néhány héten belül megjelennek majd a boltok polcain a Michael Jacksonról szóló könyvek, dokumentumfilmek is. Nem csak a nemzetközi, a hazai sztárvilágban is bevált formula, amikor egy közeli hozzátartozója, munkatársa írja meg emlékeit az elhunyt sztárról (a fenti példánál maradva: Tóth Krisztián: Zámbó Jimmy testőre voltam, Százszorszép kiadó, 2001). Várható, hogy reprint kiadásban újra kaphatóak lesznek korábbi albumai, és CD/DVD/Blu-Ray lemezen is megjelenik majd teljes életműve.

Kissé morbid, de vélhetően Michael Jackson is csatlakozik majd a legjobban kereső halott sztárok toplistájához. A listát jelenleg Elvis Presley vezeti: a Rock and Roll királya 2007-ben 49 millió, 2008-ban 52 millió dollár jövedelemre tett szert, annak ellenére, hogy immár 32 éve nincs közöttünk.

John Lennon is szerepel a top 10-ben: kilenc millió dollárra (1,9 milliárd forintra) tett szert különböző jogdíjakból. A 40 évesen, 1980-ban meggyilkolt énekes két évvel ezelőtt még 24 millió dollárt (ötmilliárd forintot) keresett, de az örökösök a zenész életművét folytatva a hagyaték nagy részét jótékonyságra és a háború-ellenes küzdelemre költik.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×