eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Évekig vitatkozhatnak Jackson hagyatékán

Miközben a rajongók gyászolnak, a jogászok már azon törik a fejüket, hogy miképp osszák fel Michael Jackson vagyonát. A zaklatott életű popkirály hitelezők tömegét hagyta maga mögött, ugyanakkor fele részt tulajdonosa a világ egyik legsikeresebb zenei gyűjteményének.

A tragikus gyorsasággal elhunyt Michael Jackson az utóbbi időben adósságai és költekező életmódja miatt is híres volt. Ennek ellenére valamennyi üzleti érzékkel is meg volt áldva. Felerészben ő volt a tulajdonosa annak a zenei kiadónak, amely például a Beatles dalok jogait birtokolja.

A sztár emellett azért kerülte el a csődöt, mert mindig volt valaki, aki kisegítette. Tavaly például egy Los Angeles-i ingatlan befektető vásárolta meg 22 millió dollárért Jackson korábbi, vidámparkra emlékeztető otthonát, a Neverland ranchot. Ezzel az énekes elkerülte azt, hogy adósságai törlesztése miatt elárverezzék egykori otthonát.

A befektető, Thomas Barrack bevonta az üzletbe Philip Anschutz milliárdost, aki Jackson 50-koncertes monstre búcsúturnéját finanszírozta. Anschutz a tulajdonosa ugyanis a tervezett helyszínnek, a londoni O2 arénának. Jackson fellépésenként egy millió dollárt keresett volna a július második hetére tervezett turnén.

Az énekes-dalszerző évente 30 millió dollárral költött többet, mint amennyi bevétele volt, és a pénzt ruhára, utazásra és játékokra pazarolta. Egy idő után már 270 millió dollárral tartozott a Bank of Amerikának. Az idén mégis sikeresen elkerülte, hogy személyes vagyontárgyait elárverezzék. Mindeközben sajtósa, egy videorendező, az ügyvédje és pénzügyi tanácsadói is beperelték.

A jelentések szerint fél milliárdos tartozást maga után hagyó Jackson hagyatékán három gyermeke, testvére és szülei osztoznak, de nem világos, maradt-e utána végrendelet.

A hitelezők és örökösök között valószínűleg a Beatlestől kezdve Lady GaGa számain át sok dalt tartalmazó Sony/ATV zenei katalógus 50 százalékos tulajdonlásáért indul meg harc, amelynek értéke több száz millió dollárra rúg. Jackson ugyanakkor több százmilliós adósságot is hagyott maga után. Jogászok szerint évekig eltarthat, mire rendezik a hagyaték kérdését.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×