eur:
400.84
usd:
368.04
bux:
0
2024. október 15. kedd Teréz

Gazdasági válság idején nincs rossz munka

A középiskolából kikerülő fiataloknak félre kell tenniük előítéleteiket, vissza kell venniük elvárásaikból, és el kell vállalniuk korábban lenézett munkákat is - írja a brit Times napilapban a McDonald's angol részlegének vezérigazgatója, aki szerint a mai gazdasági helyzetben a munkaerőpiacra bekerülni vágyók nem válogathatnak, de a cégeknek is érdemes még tapasztalatlan munkaerőbe fektetni.

Nehéz világba lépnek azok a fiatalok, akik most tették le érettségijüket - írja a Times brit napilap hasábjain a McDonald's UK vezérigazgatója, aki szerint ma a munkanélküliek jelentős részét a 18 és 24 év közötti korosztály teszi ki. Persze a fiataloknak eddig sem volt könnyű belépniük a munkaerő-piacra, de Steve Easterbrook szerint ez most, gazdasági recesszió idején, amikor ezreket bocsátanak el, még nehezebbé vált.

A vezérigazgató úgy véli: kulturális akadályok gátolják, hogy a fiatalok munkához jussanak. Az egyik ilyen akadály az, hogy a frissen érettségizett álláskeresőknek túl erős előítéleteik vannak azzal kapcsolatban, hogy a szolgáltatószektor munkái nem kínálnak kilátást, távlatot és előmeneteli lehetőséget.

A kemény munkával megszerzett vizsgák után a fiatalok szembesülni fognak azzal, hogy iskolai eredményeik nem garantálják számukra az áhított állást, különösen akkor, amikor a munkaerőpiacot elárasztották a képzett, tapasztalattal rendelkező és a válság miatt elbocsátott álláskeresők - írja a vezérigazgató, aki azt tanácsolja a fiataloknak, hogy vegyenek vissza elvárásaikból, és legyenek nyitottak.

A lenézett, alacsony képezettséget igénylő munkák elvállalásával sok értékes dolgot lehet tanulni, mint például az időbeosztást és a kommunikációt. Nem létezik rossz munka, mert mindegyik tud nyújtani valami pluszt - írja Easterbrook, aki azonban hozzáteszi: a cégeknek is változtatniuk kell hozzáállásukon.

A munkaerőt kereső vállalatok nem engedhetik meg maguknak, hogy figyelmen kívül hagyják az ajtajukon kopogtató tehetségeket csak azért, mert nincs munkatapasztalatuk. A munkavállalóknak is le kell vetkőzniük előítéleteiket - hangoztatta a McDonald's UK vezérigazgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Mi várható ma a tőzsdéken?

Mi várható ma a tőzsdéken?

Tegnap Amerikában történelmi csúcsokat láthattunk a tőzsdén, a Dow Jones és az S&P 500 részvényindexek mellett az Nvidia részvényei is történelmi csúcsra emelkedtek, melynek hatására emelkednek a chipgyártók ma reggel Ázsiában, ahol az emelkedést a japán Nikkei vezeti. Európában is jó hangulatban indulhat majd a kereskedés. Gazdasági események szempontjából a reggeli magyar építőipari adatokra, illetve az uniós ipari adatokra lesz érdemes figyelnünk ma, délután pedig az USA-ban a költségvetési egyenleg publikálása hozhat mozgást a piacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 15. 04:15
×
×
×
×