eur:
388.83
usd:
363.33
bux:
68037.39
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fogyni akar? Egyen fekete áfonyát!

A fekete áfonya fogyasztása segít megszabadulni a felesleges kilóktól, és még a szívnek is kedvez a "szuperételnek" minősített gyümölcs - állítják amerikai kutatók.

A áfonyaféléket már régóta "szuperételnek" tartják magas antioxidáns- és vitamintartalmuk miatt, és most amerikai kutatók azt is kiderítették, hogy a felesleges kilók lefaragásában is hatékonyak lehetnek - főleg a fekete áfonya.

A Michigani Egyetem kutatói elhízott patkányokon vizsgálták meg a gyümölcs hatásait. A szakembereket a kísérleti állatok ételébe csempészték a vitamindús áfonyát, és azt találták, hogy jelentősen csökkent a koleszterinjük és a hasi zsírtömegük. A kutatók megjegyzik, hogy a has körül felhalmozódott zsír szívproblémákhoz és cukorbetegséghez vezethet.

Az áfonya jótékony hatása még inkább kijött a patkányoknál, ha a gyümölccsel dúsított ételek mellett zsírszegény diétára fogták őket: jelentősen csökkent a súlyuk és testük zsírmennyisége, ráadásul májuk működése is javult.

A jótékony hatást a szakértők a természetesen előforduló antioxidánsokkal, a fitovegyületekkel magyarázzák, amelyek szép számban fordulnak elő a fekete áfonyában, amely ezen kívül gazdag még C és E vitaminban, valamint antioxidánsokban - ezek segítenek megvédeni a szervezetet a degeneratív betegségektől.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×