eur:
389.67
usd:
362.1
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Pénzbüntetésre számíthatnak a meztelen túrázók

Egy svájci kanton önkormányzata cselekvési programot dolgozott ki egy nemrég felbukkant, és meglehetősen kellemetlen jelenséggel, a meztelen túrázókkal szemben. A naturista kirándulók pénzbüntetésre számíthatnak.

Az Appenzel Innerrhoden kanton vezetői azt tervezik, pénzbüntetésre ítélik azokat a kirándulókat, akik ruha nélkül sétálnak a festői hegyek között.

Még az idei kirándulószezon kezdete előtt kell cselekedniük, mert attól félnek, idén is ellepik a környéket a - főleg Németországból érkező - nudisták.

Tavaly ősszel ugyan őrizetbe vettek egy meztelen túrázót, ám a megfelelő jogi szabályozás híján nem tudtak vádat emelni ellene.

"Arra kényszerültünk, hogy még a nyári szezon kezdete előtt jogi úton szabályozzuk ezt az erkölcstelen szokás, hiszen sok gyerek is kirándul a hegyekben" - mondta Melchior Looser, a kanton igazságügyi minisztere.

Az FKK - azaz a Frei Körper Kultur (a Szabad Test Kultúrája) - naturista mozgalom a hetvenes években bontakozott ki Németországban, a kor szexuális forradalmának egyfajta mellékhatásaként. Úgy tűnik azonban, hogy népszerűsége továbbra is töretlen.

A naturisták szerint az emberi testen semmi szégyellni való nincsen, hiszen mindnyájan ezzel élünk, és örömmel el kell fogadnunk magunkat.

A mozgalom Magyarországot is elérte: a '70-es közepétől kezdve főleg a délegyházi tavaknál jelentek meg a meztelen strandolók, a szocializmus alatt a mozgalom egyfajta rendszer elleni lázadást jelentett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×