eur:
388.58
usd:
361.43
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Értelmetlen gyilkosság: 1200 forintért halt meg a háromgyermekes apa

Brutális gyilkosság történ vasárnap este az angliai Lichfieldben. Egy 43 éves férfit az utcán vertek agyon részeg huligánok, akik a férfi kezében levő, 4 font értékű bort akarták megszerezni.

A 43 éves Mick Eccles vasárnap este, a zárás előtt néhány perccel ment be az angliai Lichfield egyik boltjába. Egy palack bort vásárolt 4 fontért (1200 forint), amelyet a feleségével az esti TV-nézés közben szerettek volna elfogyasztani.

Hazafelé menet azonban egy részeg fiatalokból álló banda megtámadta, és a bort követelték tőle. Amikor ellenállt, megütötték, de a férfi továbbment. A huligánok követték őt, a háza előtt elkezdték ütlegelni és rugdosni, majd fejbe vágták egy téglával.

A férfi 16 éves lánya felfigyelt a hangoskodásra, és kinézett a bejárati ajtón. Sokkoló kép fogadta: apja a földön feküdt, alig néhány méterre a háztól. Körülötte minden csupa vér volt.

A lány sikoltozására odasereglettek a szomszédok, a támadók pedig elszaladtak.

A háromgyermekes apát mentőhelikopterrel szállították kórházba, de feje és agya annyira súlyosan károsodott, hogy belehalt sérüléseibe.

Micket családján kívül barátai, munkatársai is gyászolják."Mindig keményen dolgozott, igazán szeretetreméltó ember volt" - mondta róla egyik kollégája.

Az esettel kapcsolatban a rendőrség őrizetbe vett egy 20 éves férfit és egy 15 éves fiút, súlyos testi sértés gyanújával, jelenleg gyilkossággal gyanúsítják őket.

Tavaly nemzetközi visszhangot kapott az angol fiatalok által elkövetett erőszakos cselekmények egyre növekvő száma. Több olyan esetről is érkeztek hírek, ahol különböző bandák tagjai öltek vagy sebesítettek meg embereket, sokszor pénzszerzés céljából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×