eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Még mindig a labrador Amerika kedvenc kutyája

A labrador retriever 18 év óta Amerika kedvenc kutyafajtája. Több mint százezer példány él belőlük az országban; a második helyen a yorkshire terrier áll.

Százezernél is több labrador retriever él az amerikai családokban, ezzel a zsemleszínű állat az Egyesült Államok kedvenc kutyafajtája.

A második helyen a yorkshire terrier végzett, amiből 42 ezer példányt tartanak számon.Õket követi a németjuhász, a golden retriever, a beagle, a boxer és a tacskó.

Nyolcadik helyre került a bulldog, ami rendkívül népszerű lett mostanában: az elmúlt tíz évben 69 százalékkal növekedett a száma.

Az Amerikai Kutyatenyésztők Szövetségének szóvivője szerint a játékos és barátságos labrador valószínűleg továbbra is az első helyen marad, de tanulékony és alkalmazkodó természete miatt a bulldog is a családok kedvence lehet.

A lista kilencedik helyén az uszkár áll, de a kínai-tibeti származású si-cu is bejutott a top 10-be.

A labrador retriever ideális természete, különleges intelligenciája, ragaszkodása, könnyű kezelhetősége miatt lett a világ egyik kedvenc kutyafajtája

Az eredetileg Újfundlandról származó eb mindent nagy örömmel és lelkesedéssel végez. Elismert vadászkutya, de állkapcsinak fogása kimondottan könnyed, akár egy tojást is megtart a szájában, anélkül, hogy összetörné azt. Alkalmazzák vakvezetőként, kábítószer keresésére, de vízimentőként is, mivel rendkívül jó úszó.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×