eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A rendőr 15 centis ággal a szemében üldözte az elkövetőt

Egy fiatal angol rendőr annyira el akarta kapni karrierje első bűnözőjét, hogy még a szemébe fúródó fadarabot sem "vette észre". Igyekezete miatt majdnem maradandó agykárosodást szenvedett.

John Nash az angliai Rochdale utcáin üldözte első bűnözőjét, amikor a vizes füvön megcsúszott és bezuhant egy bokorba. Az egyik ág olyan mélyen fúródott be bal szemébe, hogy az agyát is elérte, a rendőr azonban nem torpant meg, loholt tovább az elkövető után.

A 25 éves tiszt csak akkor döbbent rá sérülésének súlyosságára, amikor földre tepert üldözöttje azt mondta neki: kórházba kéne mennie. "Borzalmas volt az időjárás, sötét és hideg volt, sőt még esett is. A fű sáros volt, és megcsúsztam az üldözés közben. Amint beestem a bokorba, csengő hangot hallottam a bal fülemben, de azt hittem, csak a gumibotom ütötte meg a fejem. Amikor elkaptam a férfit, célozgatott a sérülésemre, de nem érdekelt. Azt hittem, csak egy monoklit szedtem össze" - mesélte a rendőr, akinek végül kollégái hívták a mentőt.

A kórházban kioperálták Nash szeméből a 15 centis fadarabot, amely a szemhéján keresztül a szemgolyója alatt egészen az agyáig fúródott. Orvosok arra figyelmeztették, megvakulhatott vagy agykárosodása is lehetett volna, a bonyolult műtét azonban jól sikerült, és hamarosan már homályos látása is rendbe jöhet.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×