eur:
389.41
usd:
363.76
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A gazdag férfiak jobbak az ágyban

A gazdag férfiak társaságában a nők többször élnek át orgazmust - állítják brit kutatók. A valószínűleg dühös reakciókat kiváltó tanulmány szerint az mindez példa az emberi fejlődés adaptációs technikáira: a nők gyerekeik számára a legjobb apát keresik - és próbálják megtartani.

A hímsoviniszták elégedetten dörzsölik majd a tenyerüket: újabb bizonyíték arra, hogy a nők valójában csak a pénzre utaznak. A militáns feministák pedig azt a tézisüket látják majd bizonyítottnak, hogy mindenféle házasság valójában prostitúció.

A newcastle-i egyetem kutatói szerint ugyanis minél több pénz van a férfiak bankszámláján, annál többször élnek át női partnereik velük orgazmust. Mint a londoni Times megjegyzi, a kutatás eredménye egybeesik az evolúciós pszichológia terén folytatott más tanulmányokkal. Ezek azt sugallják, hogy a nők és a férfiak is arra vannak programozva, hogy "kegyetlenül kihasználják egymást", és ezzel biztosítsák génjeik túlélését.

Bár a női orgazmus közvetlenül nem befolyásolja az utódnemzést, a kutatók szerint egyfajta evolúciós adaptálódási jelenség, amely a számukra megfelelő partner kiválasztására ösztönzi a nőket. A történelem során a női egyenjogúsági mozgalom megjelenéséig a férfiak és családjuk joga volt annak eldöntése, hogy a menyasszonyjelölt fizikailag alkalmas volt-e feleségnek. Egyes kultúrákban a nőket szabályos vizsgálatoknak vetették alá. A férfiak esetében korábban is a vagyon volt a mérce.

A brit tudósok kínai kutatási eredményeket elemeztek. A Kínai Egészségügyi és Családi Felmérés nevű program kutatói 5000 embert kérdeztek ki életükről, jövedelmükről és szexuális szokásaikról.

Thomas Pollet, a brit tanulmány társszerzője szerint a partner jövedelmének emelkedésével látványosan nőtt a nők által elismert orgazmusok száma. "A kívánatosabb partnerek több orgazmust idéznek elő a nőkben" - jegyezte meg.

Hasonló eredményekre jutottak Németországban és az Egyesült Államokban folytatott kutatások is. David Buss texasi professzor megjegyezte: a gyakori orgazmussal a nő azt az üzenetet küldi a férfinak: "hűséges maradok, így megéri rám és a gyerekeimre áldoznod".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×