eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A szegényebb családokban nem olvasnak eleget a gyermekeknek

Nem olvasnak eleget a szegényebb családokban a gyermekeknek, emiatt ezeknek a kicsiknek jelentősen szegényesebb a szókincse - derül ki abból a felmérésből, amely Nagy-Britanniában készült az általános iskolákban.

Az elmúlt 20 év legátfogóbb vizsgálatát végezték el Nagy-Britanniában az általános iskolákban, hogy felmérjék a gyermekek képességeit és tudását.

Kiderült, hogy a szegényebb családokban a gyermekek négyéves korukig mindössze 13 millió szót hallanak életük során, 32 millióval kevesebbet, mint azok a gyermekek, akik jobb módú családban nevelkednek.

Arra is rámutattak a felmérés készítői, hogy egyre ritkábban segítik a szülők otthon a gyermekük tanulását, és általában csökken a házi feladat elvégzésére szánt idő.

A brit kormány ezért kampányt indít annak érdekében, hogy ezekben a családokban is többet beszélgessenek a kicsikkel, és olvassanak nekik meséket.

Nagy-Britanniában, a világon mindenütt tapasztaltakhoz hasonlóan lényegesen kevesebben tesznek emelt szintű érettségi vizsgát a szegényebb családok gyermekei közül, és a felsőoktatásba is csak kevesen jut be.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×