eur:
389.28
usd:
361.42
bux:
68433.52
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Megzavarták a köznyugalmat" a túl szűk nadrággal

Személyesen az elnök utasítására szüntettek meg egy rendőrégi vizsgálatot, amelyet fiatal nők ellen folytattak Szudánban. A "bűnük" az volt, hogy "megzavarták a köznyugalmat" - mert túlságosan szűk nadrágot viseltek.

A múlt héten a dél-szudáni rendőrség több fiatal nőt letartóztatott, akik a vádak szerint olyan bandákhoz tartoztak, amelyek megsértik a közrendet, mert isznak, verekszenek és pucérkodnak az utcákon.

A kormányzati illetékesek - köztük maga az ifjúsági ügyekért felelős miniszter - felháborodtak az őrizetbe vétel brutalitásán és azon a módon, ahogyan a rendőrök később is bántak a fiatal nőkkel.

Ezért személyesen Salva Kiir elnök rendelt el "szigorú vizsgálatot" a rendőrségen belül, és utasította a testületet a letartóztatottak azonnali szabadon engedésére. A letartóztatás ugyanis az államfő szerint valószínűleg nem volt teljesen legális.

Csak vasárnap éjszaka 35 nőt fogtak le a rendőrök, akik a szemtanúk legnagyobb felháborodására brutálisan taszigálták be a lányokat a rabomobilba.

A Juba megyei rendőrfőnök helyettese azzal védekezett, hogy a nők megsértették a köznyugalmat, mert túl szűk nadrágot viseltek. Az autonóm Dél-Szudánban pedig viszonylag kevésbé veszik szigorúan az öltözködési szabályokat, mint az ország muzulmán többségű északi részén

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×