eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Gyermekkorában kutyát tartott? Ne csodálkozzon, hogy horkol!

Érdekes megállapításra jutottak svéd kutatók: szerintük idősebb korukban nagyobb eséllyel horkolnak azok, akik gyermekként kutyát tartottak.

A skandináv kutatók azt állítják: megállapításaikat komolyan kell venni, az erős horkolás ugyanis korai halálhoz, szívrohamhoz vagy agyvérzéshez vezethet.

Ha valaki már újszülött korában is kutya közelében él, akkor 26 százalékkal nagyobb esélye van arra, hogy felnőttként horkolni fog.

Mindezt az allergiával hozzák összefüggésbe az University Horpital Umea munkatársai. Mint mondják, az allergén anyagok folyamatos jelenléte megváltoztatja a légutak fejlődését.

Befolyásolja a horkolást az is, ha valaki kisgyermekként valamilyen légúti fertőzésen esett át, de az is, ha a nagy családban, sok ember mellett nőtt fel.

Rámutatnak arra is: a horkolás egyre több embert érint, de nemcsak a légúti problémákkal küzdő számára rejt veszélyeket, hanem partnerére is, akik között sokan nem tudják megfelelően kipihenni magukat.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×