eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Felébredt a hullaházban a tömegpánikban "meghalt" zarándok

Életre kelt egy indiai hullaházban az a zarándok, aki a hétvégén a több mint 150 halálos áldozatot követelő tömegpánikban elájult, és megtaposták.

Mange Ram elveszette eszméletét akkor, amikor több ezer ember egy indiai templomhoz zarándokolt. A menet közben földcsuszamlásról érkező hírek miatt pánik tört ki, a szűk ösvényen pedig egymást taposták agyon a zarándokok.

A 19 éves Ram a Times of India újságnak elmondta: a vasárnapi tragédia után egy kórház hullaházában ébredt fel. "Amikor felébredtem, egy sor boncolásra váró hulla között feküdtem. A torkom kiszáradt, így vizet kértem" - mesélte a fiatal férfi, akihez rögtön odarohantak a megdöbbent orvosok és ápolók.

"Megdöbbenhettek, ahogy látták, hogy egy halott életre kel" - mondta a zarándok, akinek orvosa úgy véli: a tömegpánik után az ösvényen fekvő eltaposott embereket feldobálták a teherautókra, és nem ellenőrizték szakszerűen, hogy mindenki halott-e, vagy vannak élők is közöttük.

Annak ellenére, hogy több mint 150 hívő halt meg a tömegpánikban, a zarándoklat órákkal az után, hogy összeszedték a holttesteket, folytatódott tovább.

A zarándoklaton az évek során már több haláleset is történt, a Himalája egyik hegycsúcsán fekvő templomhoz ugyanis nagyon keskeny ösvényen jutnak fel a hívek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×