eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

"A férfiak disznók - de a nők is!"

Örökre beírta magát a Guiness-rekordok könyvébe Mario Barth Németország egyik legkedveltebb humoristája "A férfiak disznók, de a nők is", továbbá "A férfiak primitívek, de boldogok" című műsoraival, s több más humoreszkjével.

A rekord szombaton este született, amikor a 36 éves, színészből lett humorista és televíziós személyiség 70 ezer lelkes "szurkoló" előtt lépett fel a berlini olimpiai stadionban, ahol azután csaknem két órán keresztül egyfajta popsztárként ünnepelték őt. Humorista a krónikák szerint ennyi néző előtt még soha nem adott műsort.

Barth önálló estjére a berlini "arénába" már hónapokkal korábban elkeltek a jegyek. A szombat esti fellépés egy csaknem két és féléves országos turné végét jelentette. Zseniálisnak tartott viccei ezúttal főként második önálló műsorából, "A férfiak primitívek, de boldogok" című műsorból származtak, de akadt jó néhány a korábbiakból is. A hivatalos statisztika szerint az országos turné alatt mintegy 1,7 millió jegy kelt el.

Mario Barth viszonylag rövid idő alatt villámgyors karriert futott be. 2001-ben debütált "A férfiak disznók, de a nők is" című műsorával, s azonnal be is futott, majd több televíziós csatornán is önálló programok következtek.

Az "igazságot" kell felderíteni

2004-ben azután bestseller lett különleges és egyedülálló, ráadásul kétkötetes szótára, amely a Német-Nő - Nő-Német (Deutsch-Frau - Frau-Deutsch) címet viselte, s amelyben férfitársainak dolgát kívánta megkönnyíteni annak elmagyarázásával, hogy mit is gondolnak valóban a gyengébb nem képviselői, amikor éppen mondanak valamit.

Mindezzel kapcsolatban korábban azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem férfipárti, de egy humoristának is kötelessége az "igazságot" felderíteni.

"A férfiak primitívek, de boldogok" című műsorral Barth 2006-ban lépett fel először, s abban is a férfiak és a nők együttélési problémáit, a közöttük lévő viselkedésbeli különbségeket, az "örök egyet nem értéseket" pellengérezte ki.

A kritikusok szerint a viccek között már túl sok a klisé, Mario Barth népszerűsége ennek ellenére - még - nem ismer határokat. Bennfentesek szerint már csak azért sem, mert a nézők túlnyomó többsége egy-egy vicc hallatán a berlini olimpiai stadionban is magára ismert. Olyannyira, hogy két nő még az eszméletét is elvesztette, de később - természetesen - vissza is nyerte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×