eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

A nőket jobban veszélyezteti az időskori leépülés

A 90. életévét betöltött nők majdnem fele szenved az időskori leépülés valamelyik fajtájáról. A férfiak körében a demensek aránya sokkal alacsonyabb.

A kutatók sem tudják megmagyarázni az okát annak: hogyan lehetséges, hogy az idős nők körében sokkal jellemzőbb a leépülés, mint a férfiaknál.

Az egyesült államokbeli Kaliforniában egy 900 fős mintán elvégzett felmérés szerint a 90 éves vagy annál idősebb nők 45, a férfiaknak viszony csak a 28 százaléka válik demenssé.

A kor előrehaladtával egyre gyakrabban fordul elő agyvérzés, szívroham vagy Alzheimer-kór.

A tanulmány arra is rámutat, hogy egyre több ember éri meg az idős kort. Az amerikai szociális ellátásnak így fel kell készülnie arra, hogy az idősek gyógyítása egyre nagyobb költséget jelent az állam számára.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×