eur:
385.67
usd:
354.73
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Megbüntették a bírót, mert megváltoztatta döntését

Egy vietnami futballbírót 4 meccs vezetésétől tiltották el, mert az egyik mérkőzésen először megadta a gólt, majd később visszavonta döntését. Nem volt más választása, hiszen lerohanták a játékosok.

A kimondhatatlan nevű Nguyen Xuan Hoa vietnámi futballbírót "súlyosan" megbüntette országa labdarúgó szövetsége, mert mégsem adta meg azt a gólt, amit először megadott.

Az ítélet szerint a vietnámi liga következő 4 meccsén nem vehet részt. A helyi média tudósítása szerint a bíró az után másította meg a pályán a véleményét, hogy a gólt kapó csapat őrjöngő pályán lévő és a kispadon ülő játékosai teljesen lerohanták őt.

Hoa szerint azonban senki, így a játékosok sem befolyásolták a furcsa ítéletben. Ennek ellenére őt és 3 asszisztensét is meccseltiltásra ítélték.

De büntetést kapott annak a csapatnak az edzője is, akinek játékosai berohanva a pályára megszakították a mérkőzést. A vezetőt 495 dollár, tehát közel 80 ezer forint befizetésére kötelezték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Ebrahim Raiszi politikai karrierjét az iráni vallási és politikai berendezkedés iránti fundamentalista hozzáállás jellemezte. Az igazságszolgáltatás és a vallási elit ranglétráján keresztül emelkedett fel, hogy meghatározó konzervatív politikussá váljon, akit szinte mindenki Ali Khamenei ajatollah legfelsőbb vezető lehetséges utódjának tartott. Halálával politikai vákuum alakulhat ki a perzsa államban, amely újra felszínre hozhatja a társadalmi feszültségeket, miközben Raiszi regnálása alatt Irán még elszigeteltebbé vált a nemzetközi porondon. Az teheráni utódlás alapjaiban határozhatja meg, hogy mi lesz az Izraellel egyre kiélezettebbé váló viszonnyal, ami az egész Közel-Kelet jövőjét meghatározhatja. De halála még az ukrajnai háborúra is kihathat, mert kérdéssé válhat az orosz hadseregnek küldött fegyverszállítmányok jövője.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×