eur:
388.5
usd:
360.59
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Koszosan, büdösek és gorombák" - miért utáljuk a kollégáinkat?

A koszos, büdös és tapintatlan kollégák miatt hagyják ott a munkahelyüket a leginkább az emberek - derült ki egy felmérésből, amelyet Nagy-Britanniában végeztek.

A megkérdezettek többsége nem is tagadja, hogy fontolgatja a felmondást, mert nem bírja elviselni a kollégáit. Ellenszenvük leggyakoribb oka a kollégák elégtelen higiénéje és gorombasága.

A felmérést interneten végezte a fish4jobs, 120 munkavállaló bevonásával. Õk leginkább azért panaszkodtak a kollégáikra, mert azok hangoskodnak, lopnak, rendetlen az íróasztaluk, izzadnak, és zavaró szokásaik vannak, például csattogtatják a tollat.

A megkérdezettek harmada már panaszkodott a főnöknél is a kollégákra, de ennek gyakran nincs foganatja.

A kutatás eredménye azt mutatja, hogy a brit munkavállalókat gyakran bosszantják a kollégáik, és már egészen jelentéktelen apróságoktól is elborul az agyuk" - foglalta össze a honlap ügyvezető igazgatója, Joe Slavin.

Õ egyébként úgy véli, egyszerűbb lenne az élet, ha az emberek őszintén elmondanák a kollégáiknak, mi zavarja őket - és igyekeznének a "saját szemükben is megtalálni a gerendát", és megfigyelni magukat, nekik nincsenek-e olyan szokásaik, amelyekkel másokat őrületbe kergetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×