eur:
388.5
usd:
360.53
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egészséges gyereket akar? Tartson kutyát!

Erősödik az immunrendszerük azoknak a gyerekeknek, akik egy kutya mellett nőnek fel, így megmenekülhetnek az allergiától - állapította meg egy friss kutatás.

Hasznára válhat a gyermekeknek, ha olyan lakásban élnek, ahol kutya is van. Immunrendszerüket ugyanis az állat által összegyűjtött kosz erősíti, így ellenállóbbak lesznek több allergiás betegséggel szemben, ritkábban lesznek például asztmások, ekcémások vagy szénanáthások, mint más gyermekek.

A német kutatók, akik 9 ezer gyermek életét követték nyomon hat éven keresztül, abból indultak ki, hogy napjaink háztartásai túlságosan tiszták, ahol a gyermekek kevés baktériummal találkoznak.

A higiénikus lakással a szülők nem használnak gyermeküknek, sőt inkább ártanak, hiszen a baktériumok hiánya miatt nem fejlődik a gyermek immunrendszere.

Egy kutya azonban éppen elegendő mennyiségben hoz a lakásba az immunrendszer fejlődése szempontjából jónak minősíthető koszt - állapították meg a müncheni kutatók, akik arra is rámutatnak: ez akkor hasznos, ha a gyermek életében már kis korától jelen van az állat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×