eur:
388.9
usd:
361.66
bux:
68689.82
2024. május 8. szerda Mihály

Alkoholárusítási engedélyt kért a lelkész

Engedélyt kér bor és sör árusítására a walesi falu lelkésze. Geraint ap Iorwerth a templomban árulná a szeszt, de később bár nyitását is tervezi.

Nagy-Britanniában engedéllyel lehet csak alkoholt árusítani és felszolgálni az egyházi szertartásokon - keresztelőkön, esküvőkön - is, ezért kell a lelkésznek a bírósághoz fordulnia. Ezt a jövő hónapban tervezi megtenni.

A nagyobb templomok és katedrálisok általában megszerzik az engedélyt, és ap Iorwerth bízik benne, hogy a törvény az ő parókiájára is vonatkozik. Elmondása szerint először csak világos sört és bort szolgálnának fel, mert több hívő is jelezte: esküvő után szívesen elüldögélnének és iszogatnának a templomban, míg elkezdődik a lakodalom.

A lelkész szívesen kínálna italt a karácsonyi és az újévi koncertek alkalmával is, és szeretne nyitni egy kis bárt is, ahol a helybéliek esténként elüldögélnének és beszélgetnének egy pohár ital mellett.

Geraint ap Iorwerth egyébként csak felsőbb "utasításra" cselekszik, Barry Morgan walesi érsek éppen áprilisban szorgalmazta egy sajtókonferencián, hogy a lelkészek "kreatívan használják fel" az egyházi létesítményeket.

Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×