eur:
390.77
usd:
365
bux:
68279.33
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Bliccelt a kormányfő - de nem büntetik meg

Érvényes jegy nélkül utazott vonaton Tony Blair volt brit kormányfő, mégsem kellett büntetést fizetnie.

A menetjegyet egy expresszvonat első osztályán kérték az 54 éves politikustól. Blairnek nem volt jegye és készpénz vagy hitelkártya sem volt nála, hogy vegyen egyet. Testőrei rögtön jelezték, hogy kifizetik helyette a 24,5 fontot (7600 forint), de a kalauz elhárította a felajánlkozást, és büntetés nélkül elengedte a bliccelőt - írta a The Daily Mail.

Az eset hétfőn történt a londoni Heathrow repülőtérre tartó expresszen. Blair rendben elrepült Amerikába előadást tartani, több utas pedig panaszt tett a vasúttársaságnál, amiért külön bánásmódban részesítették a volt miniszterelnököt. "Nem igazságos, hogy kivételeznek vele. Ki kellene küldeni neki a számlát a büntetésről" - mondta ez egyik panaszos a lapnak, amely egyébként úgy tudja, hogy a Heathrow Expressnél vizsgálják az esetet.

Blair szóvivője útján leszögezte, hogy szívesen vett volna jegyet a helyszínen és még most is nagyon szívesen fizetne.

Tony Blair 2007 júniusában mondott le a miniszterelnöki tisztségről, és azóta csak az előadásaival nagyjából félmillió fontot keresett. Két pénzügyi óriáscéghez, a JP Morgan befektetési bankoz és a svájci Zurich biztosítótársasághoz is elszegődött tanácsadónak, összesen évi kétmillió font javadalmazásért.

A repülőteret a belvárossal összekötő 27 kilométeres Heathrow Express vasútvonalat Tony Blair személyesen avatta fel még 1998-ban. A beruházás 550 millió fontba került.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×