eur:
385.99
usd:
355.26
bux:
68635.87
2024. május 21. kedd Konstantin

Horror az építkezésen: beleállt a rúd a munkás fejébe - képekkel

Majdnem nyolc centiméter mélyen belefúródott egy kínai munkás koponyájába egy fémrúd, de a férfi csodával határos módon túlélte a balesetet, sőt, úgy tűnik, maradandó károsodást sem szenvedett.

A 35 éves Hszu Csia-kuo egy csongcsingi építkezésen dolgozik, ott is érte a baleset: A 8. emeletről lezuhant egy 2,5 méteres fémrúd, átdöfte a bukósisakot, és beleállt a koponyájába.

A kollégái ugyan hallották, hogy felüvölt, de azt hitték, hogy csak megcsúszott és elesett. Így egészen addig nem is kezdtek aggódni, amíg meg nem látták a fejét.

A férfit azonnal kórházba szállították, ahol a röntgenvizsgálatból kiderült, hogy a rúd majdnem nyolc centiméter mélyen belefúródott a koponyájába.

A rúd kiálló részét tűzoltók vágták le, a sebészek csak utána tudták megkezdeni a műtétet; négy órán keresztül tartott az operáció.

A férfinak az volt a szerencséje, hogy a rúd nem sértette meg az agytörzset. Az ütés következtében azonban a sisak egy darabkája olyan mélyen belevágódott az agyába, hogy nem is tudták eltávolítani - számolt be a műtétről Li Cseng doktor.

Az orvos szerint heteken belül kiderül, okozott-e maradandó károsodást a rúd a férfi agyában. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy Hszunak semmi baja nem lesz, beszélni például most is normálisan tud.

Címlapról ajánljuk
Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot
Szívszorító videó

Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot

A társszervekkel közösen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság daruja és búvárszolgálata vasárnap délután fél hatkor húzta ki a roncsot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×