eur:
389.64
usd:
364.5
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Katonai gépekkel mehetnek nyaralni az angolok

Néhány év múlva civil utasokat is szállíthatnak a brit légierő tankerei, így elmosódhat az eddigi éles határvonal civil és katonai repülés között.

A Királyi Légierő a jövőben lízingelt légi-utántöltőkkel váltja fel a jelenlegi, elavult tankereit, az Airbus A330-200-as típusból kialakított gépeket az Airbus anyavállalata, az EADS konzorcium bocsátja majd a légierő rendelkezésére.

A tanker egyszerre akár 60 tonna üzemanyagot is felvehet, így a levegőben számos vadászgép számára biztosíthatja a folyamatos repüléshez szükséges üzemanyagot. Ha a helyzet úgy kívánja, akár 300 katonát szállíthat felszereléssel együtt a bevetés helyszínére.

A projektben résztvevő illetékesek elárulták, hogy ha a légierő nem köti le teljesen a szabad kapacitást, 2011-től a gépek charterjáratként civil utasokat is szállíthatnak - a típus kialakításának köszönhetően az utazóknak nem kell majd lemondaniuk a civil repülőgépeken megtapasztalható viszonylagos kényelemről sem.

Az A330-200-as egy széles törzsű típus, amellyel maximum 12.500 kilométert lehet megtenni, így gyakran alkalmazzák a kontinensközi légi közlekedésben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×