INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Újabb gyermekotthonról derült ki, hogy bántalmazzák a gyerekeket

Infostart / InfoRádió
A jersey-i után újabb nagy-britanniai nevelőotthonról derült ki, hogy brutálisan bántalmazták a nevelők a gondjaikra bízott gyerekeket. A sokat látott nyomozók haja is égnek állt a döbbenettől, amikor megtudták, hogyan kínozták a lányokat a "büntetőszobában".

A skóciai Jó Pásztor Központban problémás lányokat oktatnak. A rendőrök azért kezdtek vizsgálatot a bennlakásos iskolában, mert bejelentést kaptak a felügyelő szervezet egyik volt munkatársától.

"A hajunk égnek állt, amikor meghallottuk, miket műveltek a lányokkal. A gyerekeket ököllel ütötték-verték, rendszeresen bezárták az úgynevezett büntetőszobába. A nevelők azt állítják, hogy csak arra használták ezt a helyiséget, hogy lehűtsék a gyerekeket, a lányok szerint viszont bántalmazták is őket" - számolt be név nélkül egy bennfentes.

A felügyeleti szerv indított először vizsgálatot, és a visszaéléseket olyan súlyosnak ítélték, hogy bevonták a rendőrséget is. A bennfentes azonban nem tartja kizártnak, hogy a jersey-i gyermekotthonban kiderült borzalmak miatt indították meg a vizsgálatot. "Azonban bármi is riadóztatta a hatóságokat, örülünk, hogy léptek" - tette hozzá.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik, mert a vizsgálat még csak most kezdődött el. Nem hozott nyilvánosságra részleteket a felügyeleti szerv sem, csupán annyit közöltek, hogy februárban kaptak bejelentést a visszaélésekről.

A Jó Pásztor független intézmény, amely a katolikus egyház tulajdonában lévő épületben működik. Az iskolában 54 lány tanul, a személyzet 200 fős. A vezetőség közleményt adott ki, amelyben büszkeségüket fejezik ki azért, mert "sikerült olyan környezetet létrehozniuk, amelyben a komplex szociális, érzelmi és egyéb problémákkal küzdő fiatalok szükségleteit biztosítani tudják".

A közlemény szerint a vizsgálatban a vezetőség és a gondozottak is a legteljesebb mértékig együttműködnek a hatóságokkal.

A címlapról ajánljuk