eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

Újabb gyermekotthonról derült ki, hogy bántalmazzák a gyerekeket

A jersey-i után újabb nagy-britanniai nevelőotthonról derült ki, hogy brutálisan bántalmazták a nevelők a gondjaikra bízott gyerekeket. A sokat látott nyomozók haja is égnek állt a döbbenettől, amikor megtudták, hogyan kínozták a lányokat a "büntetőszobában".

A skóciai Jó Pásztor Központban problémás lányokat oktatnak. A rendőrök azért kezdtek vizsgálatot a bennlakásos iskolában, mert bejelentést kaptak a felügyelő szervezet egyik volt munkatársától.

"A hajunk égnek állt, amikor meghallottuk, miket műveltek a lányokkal. A gyerekeket ököllel ütötték-verték, rendszeresen bezárták az úgynevezett büntetőszobába. A nevelők azt állítják, hogy csak arra használták ezt a helyiséget, hogy lehűtsék a gyerekeket, a lányok szerint viszont bántalmazták is őket" - számolt be név nélkül egy bennfentes.

A felügyeleti szerv indított először vizsgálatot, és a visszaéléseket olyan súlyosnak ítélték, hogy bevonták a rendőrséget is. A bennfentes azonban nem tartja kizártnak, hogy a jersey-i gyermekotthonban kiderült borzalmak miatt indították meg a vizsgálatot. "Azonban bármi is riadóztatta a hatóságokat, örülünk, hogy léptek" - tette hozzá.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik, mert a vizsgálat még csak most kezdődött el. Nem hozott nyilvánosságra részleteket a felügyeleti szerv sem, csupán annyit közöltek, hogy februárban kaptak bejelentést a visszaélésekről.

A Jó Pásztor független intézmény, amely a katolikus egyház tulajdonában lévő épületben működik. Az iskolában 54 lány tanul, a személyzet 200 fős. A vezetőség közleményt adott ki, amelyben büszkeségüket fejezik ki azért, mert "sikerült olyan környezetet létrehozniuk, amelyben a komplex szociális, érzelmi és egyéb problémákkal küzdő fiatalok szükségleteit biztosítani tudják".

A közlemény szerint a vizsgálatban a vezetőség és a gondozottak is a legteljesebb mértékig együttműködnek a hatóságokkal.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×