eur:
390.69
usd:
364
bux:
68302.21
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Pocakosan és lihegve őrzik a békét

A német katonák kövérek, túl sokat dohányoznak, és nem mozognak eleget - erre a megállapításra jutott a hadsereg vezetése egy átfogó vizsgálat eredményeképpen.

A héten nyilvánosságra hozott jelentésből kiderült, hogy a 18-29 éves német katonák negyven százaléka túlsúlyos - ez az arány öt százalékkal alacsonyabb a civileknél. Ráadásul a katonák - a nők és a férfiak is - túl sokat dohányoznak, és túl keveset mozognak.

"Az emberek azt hiszik, hogy a katonák vékonyak, sportosak és egészségesek. Sajnálatos módon a valóság egészen más" - összegezte az eredményt a jelentés nyilvánosságra hozásakor Reinhold Robbe védelmi megbízott, a katonák ügyeivel foglalkozó országgyűlési biztos.

A biztos nem rejtette véka alá, hogy komolyan aggasztja ez a helyzet, amelyért szerinte a katonák passzív életvitele a felelős.

A német hadseregben, amely valaha a legrettegettebbek közé tartozott a világon, ma 245 ezer egyenruhás szolgál. A 2. világháborús szerepe miatt a Bundeswehr kilenc évvel ezelőttig nem vállalt külföldi megbízást, az első harcoló egységek akkor vettek részt a NATO Jugoszlávia elleni légicsapásaiban.

Ma pontosan 9000 német katona szolgál külföldön, ott vannak Afganisztánban és Koszovóban is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×