eur:
392.71
usd:
366.09
bux:
66785.71
2024. április 25. csütörtök Márk

Rájár a rúd Napóleon éttermére

Elvesztette harmadik csillagát a gasztronómia bibliájának számító Michelin útikönyvben a Le Grand Véfour étterem, amelynek vendégei között egykor olyan illusztris emberek voltak, mint Napóleon császár és Victor Hugo író.

A legmagasabb kategóriában - a háromcsillagosok között - a párizsi Le Grand Véfour volt az egyetlen franciaországi étterem, amelyet "lefokoztak" a Michelin 2008. évi kiadásában.

A Louvre közelében található éttermet, amelyet 1991 óta Guy Martin vezet, 1784-ben alapították, díszítése és kézzel festett burkolata is XVIII. századi.

A marseilles-i Le Petit Nice viszont most először került fel a háromcsillagos francia éttermek listájára. A Gérald Passédat 47 éves séf - a cégalapító unokája - vezette étterem mediterrán konyhával várja a vendégeket, különösen hal- és rákfogásai híresek.

A Michelin útikönyv idei kiadásában 3.569 étterem szerepel: huszonhat - közöttük kilenc párizsi - háromcsillagos, 68 kétcsillagos, 435 pedig egy csillagot érdemelt ki. Negyvenkilenc étterem elvesztette korábbi egy csillagát.

A világ legjobb sommelier-jének tartott olasz Encrico Bernardo étterme, az Il Vino egycsillagos lett. A finn Journi Tournamen La Réserve nevű nizzai étterme most kapta meg az első csillagát, akárcsak az Aida párizsi japán kisétterem.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×