eur:
388.59
usd:
361.53
bux:
68874.07
2024. május 8. szerda Mihály

A kocsival együtt a gyereket is vitte a rendőrségi lopóautó

Perrel fenyegetik egy házaspár a szentpétervári önkormányzatot, mert a közlekedésrendészet lopóautója a kocsival együtt a nyolcéves fiúkat is magával vitte. Az incidens súlyos mentális problémákat okozott a gyereknél - állítják a szülők.

A szentpétervári férfi nem akart hinni a szemének, amikor meglátta a lopóautó platójára erősítve az autóját - s benne a nyolcéves fiát. Igor Iljaszov egy üveg vízért állt meg a boltnál, mert a hűtővíz kezdett túlmelegedni, s a gyereket a kocsiba zárta, amíg vásárolt.

Alig öt percig volt a boltban, de mire visszatért, a közlekedésrendészet már intézkedett is; a kocsi addigra fel volt erősítve a lopóautóra.

Kizárt dolog, hogy ne vették volna észre a kocsiban a gyereket, Szása ugyanis állítása szerint igyekezett minden lehetséges módon felhívni magára a figyelmet. "Az első ülésre másztam, így nagyon jól láthattak volna, és ordítottam is - de hiába" - mesélte a kisfiú.

A hatóság emberei azonban vagy nem látták - vagy nem akarták észrevenni a gyereket. Nem fordítottak figyelmet az apára sem, aki rohant a lopóautó után, és azt üvöltötte, hogy a kocsiban benne van a fia is.

A férfinak két órájába került kideríteni, hova vitték a kocsikat, elintézni a formaságokat, és visszakapni a fiát. Szása egész idő alatt a parkolóban ült, senkinek eszébe sem jutott, hogy megkérdezze, mi van vele, miért sír.

A szentpétervári közlekedésrendészet hírhedt arról, hogy szinte azonnal elszállíttatja az autókat, mihelyt a sofőr látótávolságon kívül kerül. A mostani esetet a hatóságok nem kommentálták, de azt sugallták, hogy az intézkedők nem láthatták a kisfiút, mert az autónak sötétített az üvege. Megkérdőjelezték annak az ítélőképességét is, aki a kocsiban hagyja a gyerekét.

Az Iljaszov család azonban vizsgálatot követel, és készek a perre is, ha nem kapnak kielégítő magyarázatot - mondják. A gyerekben ugyanis nyomott hagyott az eset, azóta klausztrofóbiás tünetekkel küszködik.

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×