eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Az első autó emlékezetesebb, mint az első csók

A legtöbb fiatal férfi egy percig sem tagadja, hogy a másik nem elkápráztatása vezeti, amikor megveszi első autóját. Itt azonban a szex szerepe véget is ér - a legtöbben ugyanis jobban emlékeznek az első autójukra, mint az első csókra.

Azt mondják, az első csókot senki sem felejti el. Ez azonban csak arra az időre volt igaz, amikor még nem voltak autók - derült ki egy brit felmérésből.

A britek többsége ugyanis könnyebben fel tudja idézni, milyen volt az első autója, mint azt, mit érzett, amikor először csókolózott, vagy akkor, amikor végre nagykorú lett.

A megkérdezettek 40 százaléka annyira ragaszkodott az első autójához, hogy még évek múlva is pontosan emlékszik a rendszámára. A legtöbbjük első autója egy hat-tíz év közötti Ford Fiesta volt, ezt a típust a Ford Escort, a Mini és a Nissan Micra követi népszerűségben.

Tíz britből hat "lánynak" tartotta az első autóját, amelynek minden negyedik nevet is adott. A megkérdezettek 12 százaléka azt gondolja, hogy vonzóbbnak érezte magát, miután megtanult vezetni.

Minden harmadik szeretkezett az első kocsija hátsó ülésén, és minden második el is költözött a szüleitől, mihelyt meglett a kocsija.

Ezek után nem meglepő, hogy a 2011 megkérdezett felnőtt 59 százaléka ma is úgy gondolja: az egész életét megváltoztatta a sikeres autóvezetői vizsga.

Tíz megkérdezettből hatnak egyébként ez elsőre sikerült, minden tizediknek azonban legalább háromszor kellett próbálkoznia a vizsgával, mire megszerezte a jogosítványát.

"Az embereket erős kötelék fűzi az autóhoz, különösen az első saját kocsihoz, ami a függetlenséget, a kalandot szimbolizálja" - magyarázta az eredményt a felmérés egyik készítője.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×