eur:
389.63
usd:
361.96
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Százmilliókhoz jutott hozzá véletlenül, most börtönben ül

Nagy értékű lopással gyanúsítják azt az amerikai férfit, akinek bankja tévedésből egy 5 millió dolláros letétet tett hozzáférhetővé, amelyből a vádlott több mint 2 millió dollárt (mintegy 357 millió forint) el is költött.

A 48 éves Benjamin Lovell bankszámláján mindössze 800 dollár (körülbelül 143 ezer forint) volt, amikor betért a Commerce Bank egyik fiókjába. A pénztáros közölte vele, hogy számlája több mint 5 millió dollárt tartalmaz, mert összekeverte a férfi letétjét egy másik Benjamin Lovellével, aki történetesen egy ingatlankezelő cég pénzügyi igazgatója, így az ő nevén jegyezték be a vállalati számlát.

A szegényebb Benjamin Lovell nem szólt, hogy tévedésről van szó, sőt, nagyvonalú költekezésbe kezdett: ékszereket vett a barátnőjének, a pénz többi részét pedig befektette. Összességében több mint 2 millió dollárral rövidítette meg névrokona munkaadóját.

Az ügyész úgy véli: a férfi tudta, hogy nem az ő pénzéről van szó, mégis sajátjaként bánt vele, Benjamin Lovell ugyanakkor ártatlannak vallotta magát. A vádlott előzetes letartóztatásban van, az óvadék összege 3 millió dollár. Ha elítélik, akár 25 évet is a rács mögött kell töltenie.

A pénzintézet és a megkárosított cég nem kívánta kommentálni az ügyet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×