eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Döntött a bíróság: megtarthatja a pénzt a lottónyertes

Mégis megtarthatja egymillió dolláros (170 millió forintos) lottónyereményét az a bankrabló, akinek bűnügye okán nem is volt joga lottózni, így aztán nyerni sem.

Az 55 éves illetőt fegyvertelen bankrablási kísérletért ítélték öt év felfüggesztett börtönre, mellékbüntetésül pedig eltiltották mindennemű szerencsejátéktól, egyebek közt lottószelvény vásárlásától.

A férfi azonban mégis lottózott - gondolván, úgyse derül ki (vagy úgyse nyer) - ám "balszerencséjére" szerencséje volt.

A lottó üzemeltetője kötelességszerűen elküldte a nyertes nevét az adóhatóságnak - ez előírás -, hogy tisztázódjon, nincs-e az illetőnek adó- vagy pl. tartásdíjtartozása, mert ha igen, előbb azt fizetik ki. Így derült ki, hogy nem "tiszta" a nyertes.

Az ügy bíróság elé került, a bíró pedig úgy döntött, hogy a nyertes megkaphatja nyereményét, ám fizetnie kell havonta 65 dollár felügyeleti díjat, amiért a rendőrség rajta tartja a szemét.

Az eredeti ítéletben - amikor a bankrablásért felfüggesztettet kapott - szegénysége okán a férfi mentesült a havi díj alól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×