eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Aggasztó jelek a csecsemőkön, amelyeket érdemes komolyan venni

Egy orvoscsoport összeállította azt a tünetlistát, amelyet érdemes az újszülött gyermekek szüleinek, illetve az ápolóknak figyelembe venniük, a gyermekek biztonsága érdekében. Azt remélik, ezzel segítséget adnak a szegényes egészségügyi ellátással rendelkező országoknak a csecsemőhalálozás csökkentéséhez.

A lista a következő: érdemes pontosan feljegyezni, mikor van a gyermeknek evési problémája. Számon kell tartani emellett azt, ha a gyermek furcsán mozog vagy rángatózik, ha csak akkor mozog, ha stimulálják, ha percenként több mint 60-szor vesz lélegzetet, ha szabálytalanul lélegzik és ha testhőmérséklete több mint 37,5 fokos vagy kevesebb mint 35,5 fokos.

Világszerte évente csaknem négymillió gyermek hal meg még azelőtt, hogy elérné az egyhónapos kort, háromnegyedük pedig nagyjából egy hétig él. A leggyakoribb halálok bakteriális fertőzés.

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint azonban az egyik legnagyobb probléma az, hogy az anyák vagy a rendelkezésre álló egészségügyi személyzet nem ismeri fel időben a betegséget.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint ez főleg Bangladesben, Bolíviában, Ghánában, Indiában, Pakisztánban és Dél-Afrikában jelent problémát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×