eur:
392.9
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A túlvilágról kaptak segítséget a rendőrök

Nem vár segítséget kaptak a kenyai rendőrök, akik ölbe tett kézzel nézhetik, amint sorra viszik vissza az emberek a zavargások során ellopott ágyakat, kanapékat, tévéket és egyéb használati cikkeket a tengerparti Mombasában.

"A boszorkányok alaposan megkönnyítették a dolgunkat. Nem tudom, vannak-e szellemek, de azt kívánom, bárcsak mindenhol megjelennének, hogy elvégezzék a dolgunkat" - kommentálta a jelenséget a város rendőrfőnöke.

Mombasa lakói mindenesetre hisznek a szellemekben és az átokban is, amelyet a károsultak kérésére a boszorkányok szórtak a tolvajokra. Az egyik átok szerint az, aki lopott, nagy bajba kerül a WC-ben.

"Nem hazudok, esküszöm: egy csomóan azóta nem tudnak sem pisilni, sem a nagydolgukat elvégezni. Hallottam olyanról is, akinek rothadni kezdett az egyik szeme. És mindez azért történik, mert ellopták más ember tulajdonát" - állította egy asszony a tévé híradójában, és sok megtévedt ember is arról számolt be, hogy "titokzatos" betegség kerítette hatalmába.

Tíz napot kaptak a tolvajok


Az egyik áldozat is a tévén keresztül fenyegette meg a tolvajokat. "Bárki vitte is el az ágyamat, hozza vissza, különben rá küldöm a szellemeket" - figyelmeztetett Sebastian Wainaina.

Az általánosan elterjedt pletyka szerint a boszorkányok tíz napot adtak a tolvajoknak, hogy visszavigyék, amit elemeltek. "Én éjszaka viszem majd vissza, amit elraboltam, mert napközben sokan látnák és kinevetnének" - mondta egy másik. Egy harmadik be is vallotta, hogy félti az életét a szellemektől.

Kenyában december 27-én tartották az elnökválasztást, amelyet az ellenzék vádjai szerint csalással nyert meg a hatalomban lévő elnök. Az eredmény miatt törtek ki a zavargások, amelyekben több száz ember vesztette életét, és sok boltot, lakóházat kiraboltak.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×