INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A túlvilágról kaptak segítséget a rendőrök

Infostart / InfoRádió
Nem vár segítséget kaptak a kenyai rendőrök, akik ölbe tett kézzel nézhetik, amint sorra viszik vissza az emberek a zavargások során ellopott ágyakat, kanapékat, tévéket és egyéb használati cikkeket a tengerparti Mombasában.

"A boszorkányok alaposan megkönnyítették a dolgunkat. Nem tudom, vannak-e szellemek, de azt kívánom, bárcsak mindenhol megjelennének, hogy elvégezzék a dolgunkat" - kommentálta a jelenséget a város rendőrfőnöke.

Mombasa lakói mindenesetre hisznek a szellemekben és az átokban is, amelyet a károsultak kérésére a boszorkányok szórtak a tolvajokra. Az egyik átok szerint az, aki lopott, nagy bajba kerül a WC-ben.

"Nem hazudok, esküszöm: egy csomóan azóta nem tudnak sem pisilni, sem a nagydolgukat elvégezni. Hallottam olyanról is, akinek rothadni kezdett az egyik szeme. És mindez azért történik, mert ellopták más ember tulajdonát" - állította egy asszony a tévé híradójában, és sok megtévedt ember is arról számolt be, hogy "titokzatos" betegség kerítette hatalmába.

Tíz napot kaptak a tolvajok


Az egyik áldozat is a tévén keresztül fenyegette meg a tolvajokat. "Bárki vitte is el az ágyamat, hozza vissza, különben rá küldöm a szellemeket" - figyelmeztetett Sebastian Wainaina.

Az általánosan elterjedt pletyka szerint a boszorkányok tíz napot adtak a tolvajoknak, hogy visszavigyék, amit elemeltek. "Én éjszaka viszem majd vissza, amit elraboltam, mert napközben sokan látnák és kinevetnének" - mondta egy másik. Egy harmadik be is vallotta, hogy félti az életét a szellemektől.

Kenyában december 27-én tartották az elnökválasztást, amelyet az ellenzék vádjai szerint csalással nyert meg a hatalomban lévő elnök. Az eredmény miatt törtek ki a zavargások, amelyekben több száz ember vesztette életét, és sok boltot, lakóházat kiraboltak.

A címlapról ajánljuk