eur:
389.28
usd:
361.96
bux:
68141.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Virágok a gyilkos tigrisnek

Virágokkal, képeslapokkal és fényképekkel emlékeztek meg az ismét megnyitott San Fanciscó-i állatkert első látogatói arról a tigrisről, akit a rendőrök karácsonykor lőttek agyon. A tigris szétmarcangolt egy fiatalembert, két barátját pedig súlyosan megsebesítette.

Szigorított biztonsági intézkedések mellett nyitotta meg ismét a kapuit kilenc nappal a halálos tigristámadás után az állatkert. Tatiana egykori lakóhelye el van zárva a látogatóktól - és ide nem is hoznak majd új vadállatot. A tigriseket és az oroszlánokat elzárták, őket egyelőre nem láthatják az érdeklődők.

Az állatkertben mindenhova riasztóberendezéseket szereltek fel, és a korábbinál több tábla figyelmezteti a látogatókat arra, hogy tilos zaklatni az állatokat.

Van ugyanis egy szemtanú, aki azt állítja, hogy a szibériai tigris áldozatául esett Carlos Sousa és súlyosan megsebesített barátai hergelték a tigrist, mielőtt az rájuk támadott volna.

Botrányosan viselkedtek

Jennifer Miller a férjével és két gyermekével járt karácsonykor az állatkertben, ahonnan nem sokkal a tigristámadás előtt távoztak - méghozzá éppen azért, mert botrányosnak találták a három későbbi áldozat viselkedését. "A fiúk - különösen a legidősebb - nagyon lármásan viselkedtek, ráüvöltöttek az állatokra" - számolt be a lapoknak és a rendőrségnek a tapasztalatairól.

Bár a rendőrség nem találta bizonyítottnak, hogy az áldozatok hergelték volna fel Tatianát, az állatkert igazgatója szerint "valami történt, ami provokálta a tigrist".

A rendőrök egyébként azt is vizsgálják, hogy nem voltak-e részegek az áldozatok. Sousa toxikológiai vizsgálata még nem fejeződött be, az eredményeket csak hetek múlva kapják meg.

Az állatkert egyébként elismerte, hogy a fal, amelyen a tigris átmászott, alacsonyabb az Egyesült Államokban előírtnál. A városi hatóságok már fel is kértek egy építészt, hogy tervezzen egy új, biztonságosabb karámot, amely hat méter magas kerítéssel választja majd el a látogatókat a nagymacskáktól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×