eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ha nincs patkány, az egér is jó

Kifogytak az oroszországi állatkereskedések a házi patkányból, olyan sokan keresik újabban az állatot. Február 7-én kezdődik ugyanis a kínai naptár szerint a Patkány éve.

Az oroszok többsége ugyan ortodox keresztény, a kínai asztrológia azonban egyre népszerűbb az országban. S mivel a holdciklusra épülő kínai naptár szerint február 7-én kezdődik a Patkány éve, sokan azzal készülnek, hogy házi patkányt vásárolnak.

Az állatkereskedések ezért kifogytak a patkányokból, de a vevőket ez sem keseríti el: ha nincs más, akkor egeret, hörcsögöt vagy mongol futóegeret vesznek. A kereskedők azonban attól tartanak, hogy ha elmúlik a divat, a patkányokat szabadon engedik majd az utcákon.

A kereskedők szerint a házi patkányok hízelgő, kedves és tiszta állatok, ráadásul nem igényelnek különösebb gondoskodást. De nem mindenki örül neki, ha élő patkányt kap ajándékba.

Ezért azt kérik, hogy aki nem örül az ajándéknak, vagy meggondolja magát, ne engedje szabadon a patkányt, hanem vigye vissza az állatkereskedésbe.

Decemberben a reménybeli patkánytulajdonosok hosszú sorokban álltak az állatkereskedések előtt.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×