eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Az extasy teljesen biztonságos"

Újabb éles bírálatokat váltott ki Észak-Wales rendőrfőnöke, aki egészen sajátságos elveket vall a kábítószerekkel kapcsolatban - és ezt mindig nyilvánosságra is hozza. Most például kijelentette, hogy az extasy "kevésbé veszélyes az aszpirinnél".

Richard Brunstrom tavaly formálisan is azt javasolta a brit belügyminisztériumnak, hogy legalizálja a kemény kábítószereket, többek között a heroint és a kokaint. A kormányzat nemet mondott, a főrendőr azonban nem adja fel: a BBC rádió 4-es csatornájának nyilatkozva megismételte, hogy a tilalom nem működik. "Csak arra jó, hogy milliárdokat keressenek vele a bűnszövetkezetek."

Brunstrom szerint az illegalitásba száműzött kábítószerek legalizálása elkerülhetetlen, és szerinte erre legkésőbb tíz éven belül sor is kerül majd.

Kifejtette azt is, hogy néhány betiltott kábítószer kevésbé veszélyes, mint a mindennap használt gyógyszerek, például az aszpirin. "Az extasy rendkívül biztonságos szer - kevésbé veszélyes az aszpirinnál, a dohánynál és az alkoholnál, pedig ezek mindegyike szabadon hozzáférhető."

A belügyi tárca adatai szerint 1996 óta 200-nál többen haltak meg extasy fogyasztása miatt, a British Medical Journal tavalyi cikke szerint pedig minden kétezredik első kábítószer fogyasztó halálos veszélyben van a szer miatt.

"Az extasy figyelmeztetés nélkül képes gyilkolni, és gyilkol is - nincs biztonságos adag" - zárta ki ismét a szer legalizálását a belügyminisztérium szóvivője.

A kábítószerekkel kapcsolatos véleménye miatt sokan követelik az illetékesektől Brunstrom elbocsátását. Tavaly háromezernél többen írták alá azt a petíciót, amely az eltávolítását követeli az észak-walesi rendőrség éléről.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×