eur:
391.03
usd:
366.25
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Fogyókúrázik? Nem mindegy, hogy hogyan - hasznos tanácsok

A felnőttek számára is fontos a rendszeres mozgás. Nemcsak a közérzetet javítja, hanem segít a felesleges kilók ledolgozásában vagy éppen abban, hogy megelőzzük a gyarapodásunkat. Nem mindegy azonban, hogy hogyan fogunk bele a sportolásba.

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet életmód osztályának vezetője azt tanácsolja azoknak a felnőtt korúaknak, akik nem sportolnak, hogy olyan edzéstípust válasszanak, ami belefér az idejükbe, és amiben hamar sikerélményük lehet.

Monspart Sarolta volt tájfutó az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: fontos a rendszeresség és a fokozatosság is, kezdetben azonban elegendő, ha valaki heti két alkalommal iktatja be a programjába a mozgást. Később azonban ezt növelni kell, aki pedig fogyni is szeretne, annak semmiképp sem elég a heti két edzés.

Jó, ha ebből az egyik a hétvégére esik. A két nap alatt ugyanis könnyebben kiszakítható a mozgásra fordított idő, és így a hétköznapokon csak egyetlen időpontot kell találni.

Az sem mindegy, hogy milyen mozgást választ az ember. Akinek ugyanis nincs például gömbérzéke vagy nem szokott hozzá a csapatsportokhoz, az hiába megy el valamilyen labdajátékot játszani, nem lesz sikerélménye. Ugyanígy ne válassza a futást az, aki sosem bírta a monotonitást. A sikerélmény már a sportos életmód kezdetén fontos.

Elmondta azt is: számos konditerem vagy sportközpont már gyermekmegőrzőt is üzemeltet, így azoknak sem lehet kifogásuk, akik kisgyermekre vigyáznak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×