eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Jók, de drágák a bioélelmiszerek

Jók, de drágák a bioélelmiszerek. Ez derül ki abból a felmérésből, amelyet a Szonda Ipsosszal közösen készített a Biokosár Ökomagazin.

Frühwald Ferenc, a lap felelős szerkesztője az InfoRádióban elmondta: a felmérés reprezentatívnak tekinthető, mert több mint 1200-an válaszoltak rá az ország minden pontjáról, és minden korosztályból.

Eszerint a bioélelmiszereket nagyjából hatszor többen veszik a diplomások köréből, mint az alacsonyabb végzettségűek közül. Főleg a 18 és 50 év közöttiek mondták azt, hogy odafigyelnek a tudatos táplálkozásra.

Sokan válaszolták azonban azt: nem engedhetik meg maguknak, hogy folyton bioélelmiszereket fogyasszanak, azok magas ára miatt.

Abban azonban csak a válaszadók 5 százaléka kételkedett, hogy lehet-e vegyszermentesen élelmiszert előállítani.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

A digitalizáció a 2010-es évek során egyre nagyobb jelentőséget kapott a társadalmi-gazdasági tényezők között egyrészt a digitális eszközök alkalmazásának terjedése, másrészt a gazdasági életben betöltött szerepe révén. Ennek a folyamatnak, amelyet az Ipar 4.0 időszak első hullámának is tekinthetünk, része, hogy ezek az eszközök és megoldások fokozatosan megjelennek a magyar feldolgozóiparban is. Kutatásunk révén arra kerestük a választ, hogy a magyar feldolgozóipar ágazati szerkezete és a digitalizáció térbeli mintázata között vannak-e összefüggések és amennyiben igen, ezek milyen formában jelennek meg egyes ágazattípusok között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×