eur:
389.21
usd:
363.88
bux:
68145.13
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lánya árulta be a tanárt, akit emiatt kirúgtak - jogtalanul

Elbocsátottak egy 53 éves matematikatanárt egy walesi iskolából, mert lánya azt mondta osztálytársainak, hogy bántalmazta őt egy vita során. A munkaügyi bíróság szerint a döntés tisztességtelen volt.

Az 53 éves matematikatanárt, David Aldridge-t azonnal kirúgták a swansea-i iskolából, amikor kiderült, hogy lánya, Sioban szerint megverte őt.

Az iskola vezetői a 16 éves lány hat barátját kérdezték meg, akik valamennyien állították, Sioban azt mondta nekik, apja megütötte és megrúgta egy vita során.

Egy munkaügyi bíróság tisztességtelennek nevezte az iskola döntését, mert mendemondákra alapozták a kirúgást, más diák véleményét nem kérdezték meg, és nem gyűjtöttek több bizonyítékot az elbocsátás előtt.

A bíróság döntése szerint kártérítés jár a matematikatanárnak, ám ennek pontos összegéről később döntenek.

A 16 éves lány több osztálytársa szerint Sioban szereti felhívni magára a figyelmet, és nagy feneket keríteni az apró történéseknek is.

A vita azután robbant ki az Aldridge-családban, hogy a 16 éves lány hajnali négy körül ért haza egy szórakozóhelyről. A férfi elismerte, hogy ideges lett, és elcsattant pár pofon, de azt cáfolta, hogy komolyan bántalmazta volna gyermekét.

A tanár felesége, Geta is megerősítette, hogy férje és lánya vitáztak, de szerinte a férfi sohasem ütötte meg Siobant.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

A Portfolio Csoport idén tavasszal is megrendezi a GEN Z Fest-et: május 9-én az Akváriumban a fókusz újra a mesterséges intelligencián, a pénzügyeken, a környezetvédelmen és a jövő kihívásain lesz. A fesztivál Delfinek között című programjában három mentor várja a fiatal felnőttek vállalkozásait és ötleteit, hogy egy 15 perces pitchet követően tanácsokkal és megoldási javaslatokkal támogassák őket. A jelentkezés holnap zárul!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×