eur:
390.2
usd:
365.63
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Terrorriadó az odakozmált chili miatt

Hatalmas riadalmat okozott hétfőn egy fazék égő chili Londonban, a megrémült emberek ugyanis azt hitték, hogy biológiai támadást hajtottak végre a város ellen.

A brit főváros Soho kerületében lévő D'Arblay utcából veszedelmes füstöt jelentettek, ezután megérkeztek a tűzoltók is, akik különleges légzőmaszkot viseltek. A rendőrök három utcát lezártak, a környéken lévő házakból pedig kitelepítették az embereket.

A különleges egység helyi idő szerint este hétkor törte be egy thai étterem ajtaját, ahol felfedezték a füst forrását: mintegy négy kilogramm chilit. A vendéglátóhelyen ugyanis egy thai mártást készítettek, amelyhez a különlegesen csípős chilit megpirítják.

Az illat azonban olyan erős volt, hogy a környéken lévők közül sokan megrémültek, és azt hitték, hogy terrortámadás történt.

Alpazan Duven ugyanabban az épületben dolgozott, amelyben az étterem működik. A török újságíró elmondta: az irodájában ült, amikor főnökével együtt köhögni kezdett, a szag pedig nagyon gyanús volt. Amikor kinézett az ablakon, rohanó embereket látott, majd meghallotta szirénákat.

A brit rendőrség egyik szóvivője közölte: az utcát három órára zárták le, amíg sikerült felfedezni a bűz eredetét.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az Egyesült Államok képviselőháza április 20-án hosszas huzavona után megszavazta a 2023 őszén előkészített katonai segélyszállítmányt, amely világ több részébe fog fegyvereket juttatni. A legnagyobb figyelmet egyértelműen az Ukrajnának szánt csomag kapta, viszont emiatt jóval kisebb rivaldafényt kapnak más területek, így az indo-csendes-óceáni térség is. Cikkükben most annak járunk utána, hogy pontosan mire is jut még plusz forrás ezzel Kína közvetlen közelében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×