eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

"Választhattok: latrinát ástok vagy mentek a börtönbe!"

A rendőrség több mint hetven férfit letartóztatott Kelet-Ugandában - mert a házuk udvarán nem volt latrina. Márpedig a Tororo régióban a hatóságok úgy döntöttek, hogy minden otthonnak megfelelő illemhellyel kell rendelkeznie.

Az ugandai rendőrök házról-házra járnak, és ellenőrzik, rendelkezik-e minden otthon megfelelő illemhellyel - vagyis az udvaron ásott latrinával.

A Tororo régióban általános gyakorlat, hogy az emberek a bokrok között végzik a szükségüket - a hatóságok azonban véget akarnak vetni ennek a helytelen viselkedésnek.

Ezért letartóztatják mindazokat a családfőket, akiknek az otthonában nincsen latrina, és csak akkor engedik ki őket, ha megígérik, hogy hét napon belül pótolják a hiányt.

"Az amerikaiak és az európaiak már jártak a Holdon, és meg akarják hódítani a világűrt, nekem meg olyan emberek után kell hajtóvadászatot indítanom, akik azt állítják: nincs idejük és ügyességük latrinát ásni" - dohogott a körzet vezetője, Emmanuel Osuna.

A kampány egyébként nem várt nehézségeket okoz a hatóságoknak. Szerdán például 50 olyan házat találtak, amelynek nem volt latrinája, de a bűnösöket nem tudták letartóztatni. Osukuru ugyanis a Malaba folyó partján fekszik, amelynek a másik partja már Kenyához tartozik.

A latrina hiánya miatti börtönbüntetéstől félő 50 családfő közül negyvennek sikerült megszöknie; átúsztak a folyón a szomszéd országba, vagy felmásztak a falu mellett emelkedő sziklás hegycsúcsra.

A rendőrök így kénytelenek voltak haladékot adni a bűnösöknek, mert legközelebb csak egy hónap múlva lesz érkezésük visszatérni Osukuruba.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×