eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Tilos lesz a meztelenkedés a Mount Everesten

Be akarják tiltani a nepáli hatóságok a meztelenkedést és az "obszcén jeleneteket" a Mount Everesten. Egy nepáli hegymászó ugyanis tavaly levetkőzött a világ legmagasabb csúcsán.

A nepáli hegymászó percekig ácsorgott ruhátlanul a világ csúcsán - mínusz tíz fokos hidegben. Ezzel természetesen világcsúcstartó lett, hiszen ő tartja a meztelenkedés magassági rekordját.

"Szigorúan szabályokkal kell megakadályozni a hasonló próbálkozásokat" - vélekedett az esettel kapcsolatban Ang Tshering, a nepáli hegyvédelmi hatóság elnöke.

Ráadásul a nepáli valóban nem az egyetlen, aki pucérkodással próbálta felhívni magára a figyelmet a hegymászó paradicsomban; egy holland is megpróbált rekordot dönteni azzal, hogy egyetlen sortban akarta megmászni a csúcsot.

A helyiek viszont istenként tisztelik a Mount Everestet, a hitüket pedig tiszteletben kell tartani - ezért fordult az illetékes hivatal a kormányhoz azzal a kéréssel, hogy jogszabályban tiltsa meg az illetlen viselkedést a hegyen.

A Mount Everest egyébként is vonzza a rekordra vágyókat: a legidősebb ember 71, a legfiatalabb 15 éves korában hódította meg a világ legmagasabb csúcsát, és van, aki elsőként mászta meg féllábú létére a hegyet, mint ahogy olyan is, aki vak létére jutott fel elsőként a csúcsra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×