eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nemcsak közterületen, az autóban is tilos a dohányzás

Ezentúl megbüntetik azokat is Nagy-Britanniában, akik a volán mögött dohányoznak - amennyiben munkavégzés céljából vezetik a járművet. Az autópálya-szabályzatot nyolc év után dolgozták át.

A most érvénybe lépett szabályzatban 29 új rendelkezés van a nyolc évvel ezelőtt elfogadotthoz képest. Szigorították többek között a friss jogosítvánnyal rendelkezőkre vonatkozó előírásokat.

Figyelmeztetik a mazsolákat, hogy ők felelősek az autóban utazók biztonságáért, ezért nem szabad engedniük, hogy az utasok elvonják a figyelmüket, vagy veszélyes manőverbe hajszolják bele őket. "Soha nem próbálkozzanak versenyezni más sofőrökkel - főleg akkor nem, ha azok rosszul vezetnek" - figyelmeztet a dokumentum.

A szabályzatba belefoglalták az új jogszabályokat is - ennek értelmében tilos a dohányzás a munkahelynek minősülő járművekben.

Nagy-Britanniában július 1-jétől tilos a dohányzás a nyilvános helyeken. Ez eleinte különösen a kocsmatulajdonosokat aggasztotta, akik attól tartottak, hogy a tilalom miatt csökken majd a forgalom.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×