eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Családegyesítés hetven év után

Hamis vád miatt zártak elmegyógyintézetbe egy angol nőt, aki csak most, hetven év elteltével találkozott a testvéreivel.

A 85 éves Jean Gambell 1937-ben egy orvosi rendelőben dolgozott takarítóként, amikor megvádolták, hogy ellopott két shilling hat pennyt, ami mai árfolyamon körülbelül 1600 forintnak felel meg.

Az akkor 15 éves lányt elmegyógyintézetbe vitték, és később hiába került elő az állítólag ellopott pénz, ez már nem segített rajta. Kezdetben rendszeresen tartotta a kapcsolatot családjával, később azonban, ahogy más intézetekbe vitték, családja pedig elköltözött, meglazultak a szálak.

A nő minden intézetben mesélt a családjáról, az ápolók azonban ezt fantáziálásnak vélték.

Azt hitték, csak fantáziál a családjáról

Egy augusztusi levél azonban mindent megváltoztatott, a nő egyik öccse, a 63 éves David Gambell ugyanis rájött, hogy halottnak hitt nővére életben van.

A férfi rögtön elmondta felfedezését testvérének, a 66 éves Alan Gambellnek is, aki elmondta: még meg sem születtek, amikor nővérüket elvitték, de emlékszik arra, hogy Jeant két ápoló néha elhozta a családhoz.

Azonnal megismerte őket

A fivérek nem sokkal később meglátogatták testvérüket, a személyzet azt mondta nekik, hogy a nő süket és nem valószínű, hogy megismeri őket. Ezzel szemben, amikor beléptek, Jean így szólt: "Hello Alan, hello David", és átölelte őket.

Jean nem sokkal később agyvérzést szenvedett, de azóta már jobban van.

David Gambell megjegyezte, hogy annak idején nem voltak olyan jogorvoslati fórumok, ahol tiltakozhattak volna, így az orvos egyetlen döntése tönkretette egy ember egész életét.

"Jean megköszönte nekünk a virágot és az ajándékokat. Hihetetlen, hogy mindezek után nincs benne egy csepp keserűség sem" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×